Project:

David Beckham digital book sign

Op 31 oktober 2013 organiseerde Facebook samen met David Beckham de 1e wereldwijde digitale boeksigneersessie. Fans vanuit de hele wereld registreerden zich via een speciale Facebook-app. Het resultaat: 10-duizenden registraties in slechts 48 uur.

Op 31 oktober verzamelden fans van David Beckham zich bij verschillende Facebook-kantoren. Deze bevonden zich in Hyderabad, New York, Sao Paulo en een studio in Londen. Vanuit de centrale studio in Londen waren er realtime videoverbindingen met de andere locaties.

David Beckham
David Beckham

Door deze videoverbindingen waren de fans in staat een virtuele meet-and-greet met David Beckham te hebben. Tijdens deze “ontmoeting” met Beckham ontvingen de deelnemers een digitale handtekening.

RFID

De Facebook-accounts van alle deelnemers waren gekoppeld aan een speciale RFID-armband. Dit resulteerde in een persoonlijke handtekening voor elke deelnemer. De handtekening kon direct worden gedeeld op Facebook. Tevens werd de handtekening op locatie afgedrukt op de cover van het boek.

iPad-applicatie

Door een speciaal ontwikkelde iPad-applicatie was het zetten van deze handtekening eenvoudig. In de iPad-applicatie kreeg David Beckham precies te zien wat de naam (en locatie) van de fan was. De RFID-koppeling maakte dit mogelijk.