JWE | IT Consultancy

Consultancy

Pathé Thuis

Als grootste bioscoopketen van Nederland heeft Pathé in december 2011 de video on demand-dienst Pathé Thuis gelanceerd. Samen met medewerkers en de directie van Pathé stond ik aan de basis van dit platform. Een applicatie voor het volledige management van dit VOD-platform.

Ik was als architect betrokken bij de ontwikkeling van de back-end applicaties. Deze bevatten modules voor o.a. contractmanagement, afrekenmodellen en rapportages. De contractmanagementmodule zorgt er voor dat alle financiële afspraken met distributeurs worden vastgelegd. Door middel van diverse modellen worden vervolgens de afdrachten berekend.

GreetZZ Ballonvaarten

Inmiddels is mijn relatie met GreetZZ al ruim 15 jaar oud. Samen met GreetZZ ontwikkelde ik een state-of-the art platform. Dit platform ondersteunt GreetZZ in alle processen binnen de onderneming.

Een standaard applicatie voor een bedrijf gespecialiseerd in ballonvaarten bestaat niet. Samen met GreetZZ ontwikkelde ik een maatwerkapplicatie om te voldoen aan alle behoeften van GreetZZ en haar medewerkers. Binnen de applicatie worden alle klanten, verkochte tickets, giftcards, planningen, facturatie en vluchtmanagement geregeld. Door alle verschillende onderdelen met API’s aan elkaar te koppelen is een landschap ontstaan van diverse “kleinere” applicatieonderdelen die samen een geheel vormen.

Door de back-end te koppelen aan diverse externe systemen heeft GreetZZ de beschikking over realtime informatie over posities van al het materiaal. Zo is realtime inzicht in de locatie van de luchtballonnen, het weer en de locatie van volgauto’s. Daarnaast is er een realtime koppeling met bijvoorbeeld de luchtverkeersleiding.

De website van GreetZZ ballonvaarten is door middel van een API laag gekoppeld aan de backend systemen. Hierdoor is een goeie scheiding tussen front en back-end aanwezig.

Dit resulteert in een optimaal schaalbaar platform. De geïmplementeerde Elastic Search zoekmachine zorgt voor optimale resultaten voor bezoekers die op zoek zijn naar een ballonvaart.

De zoekmachine beschikt over mogelijkheden voor automatische correctie van plaatsnamen. Tevens doet de zoekmachine suggesties op het gebied van spelling en geeft waar nodig op basis van locatie de juiste resultaten.

NFGD Streaming Platform

NFGD biedt haar klanten de mogelijkheid voor het live en on-demand streamen van evenementen. Deze evenementen bestaan in de meeste gevallen uit één of meerdere (live) videostreams.

NFGD vertaalt audiovisuele behoeften naar briljante oplossingen. Zo biedt NFGD haar klanten de mogelijkheid voor het live en on-demand streamen van evenementen. Meestal zijn er bij deze evenementen één of meer (live) videostreams.

NFGD gebruikt verschillende platformen voor het transcoderen van de live-streams. Ik ontwikkelde een back-end applicatie op maat dat het volledige management van alle streams verzorgt. Via een API koppelingen worden verschillende leveranciers van streaming diensten aangestuurd.

De maatwerk oplossing zorgt voor een uniforme werkwijze binnen NFGD voor het leveren van live en on-demand streaming diensten. Efficiency en maatwerk tegen lagere kosten.