Project:

Dalai Lama realtime audiovertalingen

In september 2018 bracht de Dalai Lama een bezoek aan Nederland. Tijdens een evenement in Ahoy gaf de Dalai Lama enkele lezingen.

In opdracht van NFGD ontwikkelden wij een mobiele app om de lezingen te ondersteunen. Uiteraard is de app geschikt voor Android en iOS. De ontwikkeling resulteerde uiteindelijk in de Connect2U app.

Dalai Lama in Ahoy Rotterdam
Lezing van de Dalai Lama in Ahoy Rotterdam

Bezoekers van de lezingen konden door middel van de app luisteren naar realtime audiovertalingen in het Nederlands, Duits of Frans. Een optimale beleving van het evenement was het gevolg. Inmiddels wordt de Connect2U app ook voor andere evenementen van NFGD gebruikt.

Persoonlijke code

Een persoonlijke code zorgde er voor dat de toegang voor elk individu beperkt is. De achterliggende systemen zorgen automatisch dat per code maximaal 1 stream tegelijk kan worden afgespeeld.

Ultra Low Latency

Vertalers spraken in hun eigen taal mee met de Dalai Lama. Door de implementatie van Wowza Ultra Low Latency streaming ontstaat er vrijwel geen vertraging. Een vertraging van slechts enkele (2 tot 4) seconden in de streaming is het resultaat. In de praktijk betekent dit dat de vertalingen vrijwel realtime te volgen zijn.

Wij ontwikkelden de back-end applicatie voor het management van de persoonlijke codes en de iOS en Android apps. Bij de implementatie van deze apps maakte wij gebruik van de Wowza GoCoder SDK.

Connect2U iOS App