Project:

Pathé thuis

Als grootste bioscoopketen van Nederland heeft Pathé in december 2011 de video on demand-dienst Pathé Thuis gelanceerd. Samen met medewerkers en de directie van Pathé stond ik aan de basis van dit platform. En applicatie voor het volledige management van dit VOD-platform.

Pathé Thuis

Wat is Pathé thuis?

Bij Pathé Thuis kun je online films kijken, waar en wanneer je wilt! Elke week wordt het ruime aanbod uitgebreid met de nieuwste films, ook in HD kwaliteit. Je kunt de films bekijken op verschillende devices.

JWE en Pathé thuis

Jan-Willem was als architect betrokken bij de ontwikkeling van de back-end applicaties. Deze bevatten modules voor o.a. contractmanagement, afrekenmodellen en rapportages. De contractmanagementmodule zorgt er voor dat alle financiële afspraken met distributeurs worden vastgelegd. Door middel van diverse modellen worden vervolgens de afdrachten berekend.

De rapportagemodule zorgt voor een heldere en eenduidige rapportage aan het management. Een contentmanagementmodule zorgt dat alle content kan worden beheerd. Door middel van een API is vervolgens alle beschikbare informatie aan de diverse front-ends gekoppeld.

The fastest way from a fresh idea to execution is to contact Jan-Willem. It’s always a joy to exchange thoughts and to work on new products.

Thomas van de Weerd, Co-founder Pathé Thuis

Inmiddels is Pathé thuis de grootste bioscoop van Nederland.